Sound clipping with Virtual DJ Pro

Forums DJing Software Sound clipping with Virtual DJ Pro

This topic contains 10 replies, has 1 voice, and was last updated by  JamesDeaconUK 2 years, 8 months ago.

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
  • Author
    Posts
  • #15587

    JamesDeaconUK
    Participant

    Hi

    Having a problem with Virtual DJ Pro. When the 3 EQs (Treble, Mid and Bass) are set on to default (0) and I turn anyone of the 3 ever so slightly when the track is playing, it makes a clipping noise everytime.

    I found a way around this. I move the treble EQ on both decks slightly higher or lower than the default setting and it solves the problem. No more clipping when moving either the Mid or Bass EQ (Dont mix with Treble EQ).

    However, I want to be able to fix this problem without having to set the Treble EQ higher or lower.

    Can someone help me out here?

    If you need more information from me just reply to this message.

    James Deacon

    #15599

    Todd Oddity
    Participant

    What version number and edition are you using (ie. 7 and Home)? Are you hooked up to a controller?

    #15627

    JamesDeaconUK
    Participant

    Todd Oddity, post: 15672, member: 1042 wrote: What version number and edition are you using (ie. 7 and Home)? Are you hooked up to a controller?

    I am using Virtual DJ Pro 7.0.4 and I have my Mixtrack Pro hooked up to the laptop.

    #1003095

    Todd Oddity
    Participant

    Log into your account and update to the latest version, 7.0.5b. That may take care of your issue. Also make sure you have installed the latest drivers from Numark on your laptop.

    #15629

    JamesDeaconUK
    Participant

    Todd Oddity, post: 15701, member: 1042 wrote: Log into your account and update to the latest version, 7.0.5b. That may take care of your issue. Also make sure you have installed the latest drivers from Numark on your laptop.

    I updated the version but its still clipping. Any other suggestions?

    #15681

    mr_john
    Member

    Had the same problem here. Just another reason I gave VDJ the boot. I like your solution though, never found one myself.

    #1003098

    Dj Neonglass
    Participant

    This kind of EQ problems, sound to me as problems with your external soundcard. Do your controller have an soundcard on board? My experience with VDJ 7 pro full; a very solid prog.

    I,m sure when you put your question on the VDJ forum @ http://www.virtualdj.com/ they will help you solv this.

    #1003099

    JamesDeaconUK
    Participant

    Dj Neonglass (NL), post: 15762, member: 1183 wrote: This kind of EQ problems, sound to me as problems with your external soundcard. Do your controller have an soundcard on board? My experience with VDJ 7 pro full; a very solid prog.

    I,m sure when you put your question on the VDJ forum @ http://www.virtualdj.com/ they will help you solv this.

    Yeah, just thought to my self I should of posted this topic on virtualdj.com lol. Thanks for your help anyway.

    #15741

    DJ Hessler
    Member

    Try lower the main output in VDJ and on Mixtrack pro and see if it helps?

    Or if there is a autogain in VDJ as ther is in Traktor, try turning it off…..

    #15743

    Dj Neonglass
    Participant

    There is an autogain in VDJ, i set to only “remember” (not “auto & remember”)
    The autogain is now shut off.

    #15780

    JamesDeaconUK
    Participant

    DJ Hessler, post: 15815, member: 537 wrote: Try lower the main output in VDJ and on Mixtrack pro and see if it helps?

    Or if there is a autogain in VDJ as ther is in Traktor, try turning it off…..

    Nope doesn’t work. I am starting to think its something to do with the M-Audio Pro and KRK Rokit 8s connection. Not the cables but the way its set on the computer?

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)

Only site members can post or reply on this forum. Existing members can login here. To join for free, register here.